Sala de premsa Premsa i mitjans

Nova edició de les Jornades Doctorals de Química

7enes Jornades Doctorals de Química
Del 31 de maig al 2 de juny, la sala d’Actes de la Facultat de Ciències i Biociències acull les VII Jornades Doctorals de Química, organitzades pel programa de Doctorat del Departament. Un any més, les Jornades compten amb la participació d’experts internacionals de prestigi com a conferenciants.

25/05/2017

Les Jornades Doctoral de Química pretenen enfortir el vincle dels futurs doctors amb el món laboral i impulsar el seu esperit emprenedor, a més de donar a conèixer recerques punteres del món acadèmic i de la indústria.

Enguany compten amb la participació d’una setantena de doctorands, dels quals vint exposaran els seus treballs de recerca mitjançant presentacions orals i de pòsters. Cada jornada, a més, inclou conferències principals de quatre investigadors destacats en el seu camp de recerca.

Dimecres, 31 de maig, a les 12,15 h, l’investigador Romà Tauler ofereix la conferència “Chemometrics: a powerful tool for the investigation of high throughput omics environmental analytical data”. Tauler, professor investigador del Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua (IDEA) del CSIC, centra la seva recerca en la quimiometria, concretament en el desenvolupament de nous factors d’anàlisi i mètodes de resolució per a la seva aplicació a les ciències òmiques, la química mediambiental i les químicas analítica i bioanalítica.

El dia 1 de juny, a les 10 h, la investigadora Evamarie Hey-Hawkings, professora de l’Institut de química Inorgànica de la Universitat de Leipzig, oferirà, la conferència “Carbonares - Highly Versatile Scaffolds in Ligand and Drug Design”. Hey-Hawkings investiga en diversos àmbits del seu camp, com ara la química inorgànica i organometàl·lica, la química organofosforada, els components de bor biològicament actius, els complexes de transició heterometàl·lics i la catàlisi.

Per la tarda, a les 17 h, la professora Ricarda Miller, especialista en síntesi de productes naturals complexos, parlarà sobre “Azole Fungicides - A Never Ending Innovation Story". Miller és actualment cap del Laboratori de Química per al Control de Malalties de la Divisió CropScience de Bayer.

L’últim dia de les Jornades, a les 11,45 h, Aitziber López, professora de l’IkerBasque, CIC biomaGUNE,  impartirà la ponència “Protein engineering for bioinspired hybrid structures and materials”. La investigadora centra la seva recerca en l’enginyeria de proteïnes per a la generació de nanoestructures biofuncionals i de materials bioinspirats d’aplicació en nanomedicina i nanobiotecnologia.

L'accés a les Jornades és obert, però les persones que no formen part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat
 
Programa de les VII Jornades Doctorals de Química

Llibre d’abstracts de les presentacions i conferències