Sala de premsa Premsa i mitjans

Presentat el programa de La Nit de la Ciència de Sabadell

Nit de la Ciencia
L’acte central de la Nit de la Ciència de Sabadell tindrà lloc el proper 18 de maig a l’Auditori Espai Cultura de Sabadell, amb les actuacions del Cor Vèrtex i David Baró. Els beneficis es destinaran a un projecte d’investigació de noves eines per millorar el diagnòstic precoç del càncer colorectal, liderat des del Parc Taulí.

24/02/2017

El 22 de febrer passat va tenir lloc la presentació de La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell 2017, una iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí (FPT), la Fundació Olga Torres (FOT) i l’Escola Superior de Disseny ESDI, per presentar una visió més propera de la recerca i el coneixement que es genera a Sabadell. La principal finalitat és posar en valor la rellevància de la ciència en la vida de les persones i fomentar l’interès dels joves per la carrera científica.

L’acte, a l’Edifici Salut del Parc Taulí (Sabadell), va comptar amb les intervencions del president del Parc Taulí, Modesto Custodio, el vicerector de Recerca i Transferència de la UAB, Armand Sánchez, el regidor de TIC de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, el director de la Fundació Bosch i Cardellach, Joan Brunet, el secretari del Patronat de la FOT, el responsable de la Unitat de Recerca i Transferència del Coneixement de l’ESDI, Eduardo Huerta i el director del Servei d’Oncologia del Parc Taulí, Eugeni Saigí.

Aquesta iniciativa compta, també, amb el suport d’entitats, empreses i institucions ciutadanes que hi col·laboren, ja sigui organitzant activitats complementàries o donant-hi suport econòmic. De totes les iniciatives que es porten a terme, l’activitat principal és pròpiament la Nit de la Ciència, que s’organitza en un gran espai emblemàtic de la ciutat, i compta amb actuacions artístiques i musicals de rellevància.

Un dels objectius que es persegueix amb la Setmana i la Nit de la Ciència és recollir fons per ser destinats a projectes de recerca concrets que s’estan portant a terme al nostre entorn més proper. El projecte al qual es destinen els beneficis obtinguts per totes les activitats organitzades és elegit per la comissió organitzadora, formada per representants de cadascuna de les sis entitats promotores. Una vegada elegit, el projecte es promociona per tal d’aconseguir els màxims recursos per tal de coadjuvar a fer-ho possible.

En l’acte de presentació, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha agraït a totes les entitats implicades en l’organització de la Nit de la Ciència  “el seu compromís amb la recerca, la innovació i la docència en benefici de la societat. Volem continuar fent noves edicions de la nit de la ciència i que la ciutat s’impliqui”. Per la seva banda, el regidor de TIC, Miquel Soler, ha detallat el programa del 18 de maig, amb les actuacions previstes, els premis i les beques que s’atorgaran i ha felicitat a totes les entitats per la iniciativa.

El director de la Fundació Bosch i Cardellach, Joan Brunet, ha detallat el programa de La Setmana i la Nit de la Ciència a Sabadell 2017: “Durant el mes de maig a Sabadell es parlarà de ciència. La ciutat ha sabut identificar una oportunitat i les entitats ho han sabut aprofitar”, ha manifestat. 

El vicerector de Recerca i Transferència de la UAB, Armand Sánchez, ha destacat l'interès de la universitat per "una activitat que implica fomentar la investigació i el coneixement" i més tractant-se de Sabadell "ciutat universitària amb presència de la UAB" amb un campus universitari, recerca i docència al Parc Taulí, i amb instituts de recerca vinculats com l'ICP. "Els vincles amb Sabadell són cada vegada més importants", ha declarat el vicerector. Sánchez ha presentat les beques COFUND, una convocatòria emmarcada en el programa Horitzó 2020 que s'estén als centres de l'Esfera UAB-CEI, i entre les que ha esmentat les atorgades a tres projectes de l'àmbit de la salut.

Per la seva banda, el secretari de la FOT, Jordi Carbonell, també ha presentat les beques que la seva entitat lliurarà el 18 de maig.

El cartell de la Nit de la Ciència ha estat elaborat per l’Escola de Disseny Superior ESDI. Eduardo Huerta ha posat de manifest el que significat per l’ESDI la seva col·laboració en aquesta iniciativa: “és una validació, en el sentit de que el disseny també és fer investigació, millorem la qualitat de vida de les persones en col·laboració amb altres àmbits”.

L’acte ha finalitzat amb la presentació del projecte beneficiari de la Nit de la Ciència, a càrrec del Dr. Eugeni Saigí. L’objectiu del projecte, liderat per professionals del Parc Taulí, és la investigació de noves eines per millorar el diagnòstic precoç del càncer colorectal.

El programa de la Nit de la Ciència i el Coneixement

L’acte central de La Nit de la Ciència tindrà lloc el dijous 18 de maig, a 2/4 de 9 del vespre, a l’Auditori de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

L’acte serà presentat pel periodista Xavier Andreu, i comptarà amb les actuacions del Cor Vèrtex. Cor Jove de l’Escola Pia de Sabadell i del conegut mentalista David Baró.

Com col·laborar-hi

S’hi podrà col·laborar comprant entrades per assistir a l’acte de La Nit de la Ciència del 18 de maig; adquirint tiquets fila 0; ofent un ingrés, directament al compte de la Fundació Parc Taulí (Banc Sabadell) ES02 0081 5154 2900 0181 3582 amb el concepte “Projecte Nit Ciència 2017” i un telèfon de contacte.