En Portada

Filologia

Ús de "that" per part d’individus amb afàsia

afàsia

L’afàsia és una patologia regressiva que afecta les habilitats lingüístiques i que apareix després d’una lesió cerebral. Un estudi amb angloparlants mostra que els individus amb afàsia utilitzen clarament menys oracions subordinades. En canvi, no hi ha diferències amb individus sense dany cerebral pel que fa a la presència de that (‘que’), que en certes construccions és opcional.

[+]

Ciències de la Comunicació

El naixement de la premsa esportiva a Espanya

premsa esportiva

Cap al darrer quart del segle XIX, la incipient premsa esportiva es va presentar com un mitjà propagandístic de l'esport i va manifestar el seu suport ideològic al moviment regeneracionista. En l'emergent conjuntura industrial i expansió econòmica de Catalunya, el lideratge de la burgesia barcelonina va marcar l'arrencada de l'esport contemporani a Espanya.

[+]

Biologia

Una planta exòtica s’allibera dels herbívors associats en colonitzar nous hàbitats a Catalunya

Una de les hipòtesis per explicar el procés mitjançant el qual una espècie exòtica es converteix en espècie invasora prediu que les plantes exòtiques s’alliberen dels consumidors que tenien associats a l’àrea d’origen. Un estudi mostra per primera vegada evidències consistents sobre la disminució d’herbívors després de la invasió de l’arbust Senecio pterophorus.

[+]

Art i Història

Estudi del cerimonial militar romà de l’Alt Imperi

Una tesi doctoral estudia i descriu els actes protocol·laris del soldat al campament i les litúrgies i rituals relacionats amb la mort i la sepultura dels militars romans, mostrant d'aquesta manera que l'exèrcit romà de l'Alt Imperi va desenvolupar tot un cerimonial militar per donar solemnitat als seus actes públics, si bé no va editar-ne cap protocol.

[+]

3Q: Kostas Kostarelos play play

3Q: Kostas Kostarelos

Kostas Kostarelos, professor de Nanomedicina a la Universitat de Manchester i profesor honorífic del University College of London (UK), és fundador i editor de la revista Nanomedicine. Recentment ha assessorat la companyia PlayGen per al desenvolupament d'un videojoc sobre nanomedicina, per tal d'utilitzar aquesta tecnologia com a eina de comunicació científica. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi
  • Un creuer científic pel Mediterrani
  • 3Q Timothy F.H. Allen
  • Electrònica impresa: el futur fet present

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388