En Portada

Biologia

Una planta exòtica s’allibera dels herbívors associats en colonitzar nous hàbitats a Catalunya

herbívors i plantes exòtiques

Una de les hipòtesis per explicar el procés mitjançant el qual una espècie exòtica es converteix en espècie invasora prediu que les plantes exòtiques s’alliberen dels consumidors que tenien associats a l’àrea d’origen. Un estudi mostra per primera vegada evidències consistents sobre la disminució d’herbívors després de la invasió de l’arbust Senecio pterophorus.

[+]

Art i Història

Estudi del cerimonial militar romà de l’Alt Imperi

litúrgia romana

Una tesi doctoral estudia i descriu els actes protocol·laris del soldat al campament i les litúrgies i rituals relacionats amb la mort i la sepultura dels militars romans, mostrant d'aquesta manera que l'exèrcit romà de l'Alt Imperi va desenvolupar tot un cerimonial militar per donar solemnitat als seus actes públics, si bé no va editar-ne cap protocol.

[+]

Medi ambient i Conservació

Èxit de participació a Els Dissabtes de les Ciències Ambientals a la UAB

Les Ciències Ambientals estudien, des d’una perspectiva interdisciplinària, el conjunt de qüestions relacionades amb el medi ambient i ofereixen eines per resoldre-les. La coordinació d’aquesta titulació ha organitzat, per segon any, Els Dissabtes de les Ciències Ambientals a la UAB, per donar a conèixer temàtiques noves a estudiants i professionals.

[+]

Antropologia

Pagesos del post-socialisme a Transilvània

Una tesi analitza la realitat dominant a l’Europa post-socialista rural, caracteritzada per un retorn a una economia de subsistència i desmonetaritzada que contradiu les expectatives generades durant la transició, i defensa la importància del context social i cultural local en l’estudi de l’eficiència econòmica i de les regulacions legals de la propietat.

[+]

3Q: Kostas Kostarelos play play

3Q: Kostas Kostarelos

Kostas Kostarelos, professor de Nanomedicina a la Universitat de Manchester i profesor honorífic del University College of London (UK), és fundador i editor de la revista Nanomedicine. Recentment ha assessorat la companyia PlayGen per al desenvolupament d'un videojoc sobre nanomedicina, per tal d'utilitzar aquesta tecnologia com a eina de comunicació científica. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi
  • Un creuer científic pel Mediterrani
  • 3Q Timothy F.H. Allen
  • Electrònica impresa: el futur fet present

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388