Universitat Autònoma de Barcelona Màsters i postgraus UAB

Postgrau UAB > Màsters i postgraus propis > Psicologia > Màster en dansa moviment teràpia

Màster en Dansa Moviment Teràpia

Modalitat:
Presencial
Edició:
11a Edició
Crèdits:
100 ECTS
Inici de docència:
17/10/2014
Places:
20
Preu:
5700 €
Fi de docència:
31/07/2017
Orientació:
Professional
Codi
1614/11
Tipus:
Títol propi

*Camps obligatoris

Vull rebre més informació sobre màsters i postgraus

Presentació

Aquest curs ha estat dissenyat d'acord amb les normes de l'Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE) amb el suport de les estructures de formacions existents a Gran Bretanya i els EEUU com el màster en el Laban Center de la London City University i de la Hahneman University a Filadèlfia. Des del 2007 forma part d'ECARTE (European Consortium for the Arts in Education), la xarxa Europea per a cursos universitaris en Teràpies Creatives.

L'objectiu fonamental d'aquest màster és oferir una formació especialitzada, de nivell universitari i de qualitat en DMT (Dansa Moviment Teràpia) que permeti adquirir o consolidar les competències generals i específiques d'uns futurs professionals de la DMT.

La DMT és una professió de caràcter interdisciplinari que es fonamenta en la unió de moció i emoció: utilitza la teoria i mètode psicoterapèutic i es fonamenta en la investigació sobre la comunicació no-verbal, la psicologia del desenvolupament i els sistemes d'anàlisi del moviment. Cada cop té un ressò més important dins el coneixement del que es conegut com a teràpies creatives.

Requisits d'admissió

El máster va dirigit en especial a graduats en psicologia, pedagogia i medicina.
També hi podran accedir alumnes, amb formació universitària equivalent a una diplomatura, llicenciatura o grau (normativa UAB), provinents d'altres àrees de coneixement.
En ambdós casos serà necessari la superació d'un curs introductori i entrevista. Es valorarà especialment l'experiència en dansa o moviment expressiu.

Lloc de realització

Edifici d'Estudiants. Plaça Cívica. UAB, Bellaterra (Barcelona)

Títol que s'obté amb el programa

Màster en Dansa Moviment Teràpia

Idioma
  • Castellà
Objectius

- Formar professionals en Dansa Moviment Teràpia (DMT) amb el coneixement i domini de les tècniques pròpies de la DMT, conjuntament amb les seves aplicacions en l'àmbit de la psicologia, medicina, la dansa i l'educació.
- Dotar de les aptituds adients per a desenvolupar la seva tasca com a terapeutes formats en DMT. Capacitar l'alumnat en la competència comprensiva i expressiva, en l'exercici de la seva professió com a DMT.
- Conèixer les metodologies, els conceptes, les teories i els temes més rellevants, tots ells aplicables en les diferents branques de la investigació i treball en DMT.
- Relacionar i desenvolupar els coneixements obtinguts dins el màster en teoria psicoterapèutica durant la pràctica clínica. L'alumne inicia la seva pràctica clínica en el segon any de formació del màster i és una de les sortides professionals com del màster.

Sortides professionals

Els alumnes que cursen el màster en DMT es poden registrar a la Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE) com a membres titulars. Això significa que poden treballar com a psicoterapeutes per la dansa i en moviment a tot el estat espanyol i a Europa.

La ADMTE treballa amb els criteris de l'Associació Europea de DMT i aquesta formació compleix tots els requisits per poder registrar-te com a membre professional en altres associacions europees.

Competències específiques

- Identificar, reconèixer i relacionar les tècniques bàsiques d'intervenció en DMT. Adquirir i ampliar un vocabulari anatòmic, analitzar els moviments del propi cos per tal d'explorar i identificar els possibles significats.
- Desenvolupar les habilitats de comunicació interpersonal i terapèutica. Definir la capacitat emocional i empàtica de l'estudiant per a poder treballar amb pacients afectats per trastorns greus. Conèixer i identificar possibilitats d'intervenció dins el context terapèutic.
- Reconèixer i relacionar els coneixements teòrics sobre les diferents corrents psicoterapèutiques i aplicar-los en el desenvolupament de la pràctica clínica. Identificar les connexions entre la teoria i la pràctica clínica
- Identificar, diferenciar i relacionar les variables que afecten la dinàmica d'un grup. Aprendrà a diagnosticar i enfrontar els fenòmens d'un grup, entenent el seu desenvolupament, deixant constància de les fases per les quals solen travessar.
- Utilitzar i practicar el sistemes d'anàlisi de moviment diferents. Conèixer perfils de moviment i les seves diferents psicopatologies. Identificar els moviments significatius de les bases evolutives psicosocials. Identificar patrons patològics i normals en la interacció de mare i infant.
- Organitzar l'espai terapèutic. Desenvolupar les habilitats de comunicació interpersonal i terapèutica en totes les poblacions (adults, nens i adolescents).
- Identificar la problemàtica i les possibles necessitats de les diferents poblacions de forma específica (adults, nens i adolescents).
- Demostrar la capacitat de treball dins d'un equip de professionals, iniciant-se en la pràctica clínica. L'alumne serà capaç de desenvolupar i portar casos clínics sota supervisió grupal.
- Reconèixer i relacionar l'ús dels conceptes de transferència i contra-transferència.
- Endegar una investigació qualitativa i/o quantitativa en base a l'aplicació i síntesi dels coneixements i competènciesadquirits durant la formació i a l'ús de bibliografia especialitzada. Capacitat d'estructurar, formular i desenvolupar un treball d'investigació obligatori per assolir el títol de màster.

Competències transversals

- Desenvolupar les habilitats de comunicació interpersonal i terapèutica.
- Desenvolupar capacitats per a reflexionar sobre el contingut i el procés de la seva pròpia pràctica terapèutica.
- Aprendre a treballar en equip.
- Tenir la capacitat de coordinació i cooperació amb altres professionals i amb equips multidisciplinaris.
- Resoldre els problemes que es puguin donar en la praxis professional.
- Aprendre a diagnosticar i enfrontar els fenòmens de grup.
- Conèixer possibilitats i mètodes d'investigació.
- Analitzar treballs i recerques de les teràpies creatives des d'una perspectiva crítica.
- Desenvolupar una actitud crítica respecte a les diferents corrents psicoterapèutics.

Informació i admissió

Contacta directament amb la coordinació del programa

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament i a més t'adjuntem un PDF amb tota la informació del programa.

Vull rebre més informació sobre màsters i postgraus

*Camps obligatoris

 

 

 

El Postgrau UAB t'ofereix un ampli catàleg de màsters, postgraus, cursos i doctorats a Barcelona orientats a crear
els professionals i investigadors que demanden els sectors econòmics i socials més innovadors. Són els postgraus i màsters UAB:
una inversió en la teva carrera laboral amb la garantia i el prestigi de la Universitat Autònoma de Barcelona.

© 2014 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats