Inici > La nova selectivitat > Preguntes freqüents

 Abans de les PAU 
Les PAU
Accés als estudis
Majors de 25 anys

A la prematrícula de febrer he de triar les matèries de modalitat de les quals em vull examinar a la fase general i a la fase específica?

No, només has d'especificar de quines matèries de modalitat et vols examinar. Quan hagis de fer la matrícula definitiva, hauràs d'especificar quines matèries corresponen a la fase general.


Com puc saber quines matèries hauria de cursar al batxillerat?

L'elecció de l'estudiant és molt important tant a l'hora de triar el batxillerat com les matèries cursades. Quan s'examini també és important la tria de l'examen a la fase específica o general. Es tracta d'una decisió personal, dels teus punts forts i la nota d'admissió i la ponderació de cada estudi i universitat. Cal que consultis als professors del teu centre quines són les matèries més adients per tal de tenir una bona formació de cara al títol que vols cursar.


Tinc una bona mitjana d'expedient de batxillerat. Cal que m'examini de la fase específica de les PAU?

En cas que la titulació universitària a la qual vulguis accedir tingui més demanda que oferta, s'aplicarà la nota de tall. Per tant, és recomanable examinar-se de la fase específica, per tal d'obtenir la qualificació d'accés més elevada possible.


Com sé de quines matèries de modalitat puc examinar-me a la fase específica?

Has de consultar la taula de ponderacions, en la qual trobaràs les matèries de modalitat, classificades per branques, titulacions i universitats.
 


Puc examinar-me d'una matèria cursada a primer curs de batxillerat o fins i tot no cursada?

El nou model d'accés és més obert i més flexible. Cada estudiant defineix la seva pròpia opció d'examen, tenint en compte les matèries de batxillerat que pertanyen a les proves d'accés a la universitat, i pot examinar-se de matèries no cursades sempre que siguin vinculades a les proves.


Si he fet un batxillerat de la modalitat de ciències i tecnologia, puc examinar-me a les PAU de matèries adscrites a la branca de coneixement d'arts i humanitats?

Sí, cada estudiant tria les matèries de què es vol examinar, en funció del títol de grau al qual vol accedir.


Puc accedir a Psicologia si he fet el batxillerat de ciències socials?

Psicologia està adscrita a la branca de ciències de la salut, però no hi ha cap restricció d'accés per branques de batxillerat.


Què s'ha de fer per matricular-se a les PAU i saber els resultats?

A través del teu centre es fan tots els tràmits de prematrícula, matrícula, recollida de notes, etc. Els estudiants que fan matrícula lliure trobaran al web http://www.gencat.cat/universitats i a l'Oficina de Coordinació les instruccions per fer la matrícula al febrer o al juliol: http://accesnet.gencat.cat.

 

 

 

2014 Universitat Autònoma de Barcelona