Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Salvador Ventura, elegit membre de l'Academia Europaea

22 abr. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’investigador del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular i de l‘Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB-UAB) Salvador Ventura ha estat elegit membre de l'Academia Europaea en reconeixement a la seva tasca investigadora.

L'investigador de la UAB Salvador Ventura

El professor Ventura és especialista en el disseny i l’estructura de les proteïnes. A l’IBB lidera el grup de recerca de Plegament de Proteïnes i de Malalties Conformacionals, on junt amb el seu equip combina aproximacions computacionals i experimentals per estudiar el plegament de les proteïnes i la seva implicació en nombroses patologies, amb l’objectiu de desenvolupar teràpies innovadores per tractar aquestes malalties. A més, explota aquest coneixement multidisciplinari per fabricar nous nanomaterials proteics multifuncionals per a aplicacions biomèdiques i biotecnològiques.

Salvador Ventura ha fet estades de recerca a l’European Molecular Biology Laboratory, a la Harvard Medical School i al Karolinska Institutet. Ha publicat més de 270 articles científics, ha participat en més de 60 projectes competitius i convenis amb empreses i és autor de 17 patents. Ha rebut el premi a l'Excel·lència Investigadora de la UAB, el premi Manuel Rico-Bruker de la Societat Espanyola de Biofísica, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya i tres cops el premi ICREA-Acadèmia en Ciències de la Vida i Medicina.

Fundada en 1988, l'Academia Europaea és una acadèmia d'humanitats, dret, ciències econòmiques, socials i polítiques, matemàtiques, medicina i totes les branques de les ciències naturals i tecnològiques del món. Se centra en la recerca per al benefici públic i per a l'avenç de l'educació del públic de totes les edats. Promou la recerca europea, assessora governs i organitzacions internacionals en assumptes científics i fomenta la recerca interdisciplinària i internacional. Els seus membres —uns 6.000 en l'actualitat— són eminents científics i acadèmics que abasten tota la gamma de disciplines del saber.

Dins de